Si et preguntes què fan les bombes submergibles, en la següent guia t’expliquem tot sobre elles. Recorda que en Hidráulicas HMT ens encarreguem de la seva instal·lació i de tot el que necessitis!

 

Bombes submergibles: Què fan?

Una bomba submergible funciona dins de l’aigua a bombejar. Per lo general, s’utilitzen amb el objectiu de bombejar aigua subterrània, aigües residuals o per drenar aigua.

Aquest procés se sol fer en soterranis, zones subterrànies, embarcacions o rius inundats. Per lo que la diferent bomba submergible a escollir, depèn principalment del tipus d’aigua.

L’aigua neta esta en optimes condicions, com el seu propi nom indica, però pot tenir impureses de un tamany menor a 5mm. En el cas de les aigües residuals, poden tenir sòlits de fins a 25mm de tamany, com sorra o terra. Mentres que les aigües residuals amb sòlits en suspensió poden ser majors de 25mm.

És en el últim cas, és quan necessitem una bomba amb un impulsor que descompon els sòlits per després poder drenar-los més fàcilment. Aquest impulsor es troba en la part inferior de la bomba.

Una altre de les característiques de la bomba submergible, és que es pot encendre i apagar de manera automàtica per un interruptor de flotador. També és important apagar la bomba a temps per evitar el funcionament en sec,  ja que podria fer malbé la bomba.

En quant al seu funcionament, en la part inferior posseeix una reixa d’aspiració per absorbir aigua a la bomba. Després passa per el cos de la bomba fins la connexió de la impulsió, el que fa que l’aigua s’expulsi mitjançant una tuberia.

En aquest procés, la bomba pot estar totalment o parcialment submergida. I és que el funcionament en sec pot suposar un risc, per això no hi han amb capacitat per secar completament els espais en mode automàtic. Els espais es poden buidar deixant només unes poques gotes.

Per últim, les bombes submergibles són les més fàcils de fer servir. La mànega va connectada a la bomba i només s’ha d’endollar al endoll per a que comenci a treballar o bé al activar l’interruptor de flotador.

Us ha quedat algun dubte? A HMT tenim tot el que necessitis en quant a bombes submergibles a Barcelona

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.